Kon. Harmonie St.Cecilia ErpeWie zijn wij?


Op donderdag 15 september 2016 vond de eerste repetitie van het Instaporkest Erpe plaats. Deze groep werd opgericht om nieuwe blazers en slagwerkers van alle leeftijden en met eender welke muzikale bagage aan te trekken in onze vereniging. Sindsdien brengen we wekelijks op donderdagavond van 19u-20u30 een 20-tal muzikanten samen om in groep te musiceren in het Ontmoetingscentrum in de Nieuwstraat te Mere. Het instaporkest wordt al van bij de start professioneel begeleid door Sam Huysentruyt. Hij leert ons samen spelen, rekening houden met elke muzikant en laat ons proeven van een eerste orkestervaring.

We stemmen onze werking en niveau af op muzikanten die (minstens 3 jaar) een blaasinstrument of slagwerk bespelen. Naast muziek spelen organiseren we ook sociale en culturele activiteiten waardoor de groep elkaar, en ook de andere leden van onze vereniging beter leert kennen.

Dankzij een goede samenwerking met de Gemeentelijke Academie Muziek en Woord Lede is het sinds september 2018 mogelijk om dit Instaporkest Erpe als ALC (alternatieve leercontext) op te geven in de muziekschool van Lede. Dit wil zeggen dat je bij ons samenspelervaring kan opdoen in plaats van op de muziekschool vanaf graad 2, jaar 4. Over deze unieke samenwerking lees je meer in dit artikel ‘Liever samen in zee, dan ieder op z’n eiland’. Vraag ons of je academie om meer info.

Tot binnenkort?Facebook

Terug omhoog

Sam Huysentruyt


Sam Huysentruyt (° Izegem, 7/06/1989) begon met saxofoon op 8-jarige leeftijd. Toen hij 18 was zette hij zijn muzikale studie verder aan het conservatorium in Gent waar hij saxofoonles kreeg van Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. In juni 2012 behaalde Sam zijn diploma Master in de muziek met grootste onderscheiding. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder andere Lars Mlekusch (CH), Arno Bornkamp (NL), Jean-Marie Londeix (Fr), Mario Marzi (It), Joseph Wytko (USA) en Eric Honour(USA).

Sam treedt regelmatig op als solist of in een ensemble zowel in binnen- als buitenland. Met het Serrano saxofoonkwartet nam hij deel aan The International Competition for Young Musicians te Milaan waar ze een halve finaleplaats haalden en eveneens mochten optreden op het Belgische consulaat. Met hetzelfde kwartet mochten ze optreden op het Koning Boudewijnfestival in de aanwezigheid van koning Filip en koningin Mathilde. Met het Belgian Saxophone Ensemble trad hij op op het consulaat in Ethiopië voor Koningsdag in aanwezigheid van de volledige raad van ministers. Met hetzelfde ensemble nam hij deel aan concertreizen naar Bangkok en Singapore.

Daarnaast wordt Sam ook vaak gevraagd door ensembles en orkesten zoals onder andere De Koninklijke muziekkapel van de Marine, De Koninklijke muziekkapel van de Luchtmacht, The Brussels Philharmonic Orchestra en vele andere.

Naast optreden als saxofonist dirigeert Sam enkele orkesten en jeugdorkesten. Sam volgde bij Dirk Brossé en Wim Belaen inleiding tot orkestdirectie aan het conservatorium van Gent. Daarnaast volgt hij nog de cursus hafabra directie bij Dimitri Bracke en Bart Picqueur. Hij wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent in verschillende orkesten.

Sam is ook oprichter en eigenaar van het bedrijf Multiphonic. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud en herstel van blaasinstrumenten.

Terug omhoog

Muzikanten


Dirigent

Sam Huysentruyt

Dwarsfluit

Marlies Buys
Ella Crabbe
Nette Oosterlinck

Hobo

Mieke De Winter

Klarinet

Stan Crabbe
Hanne De Muynck
Marie De Nijs
Marian De Nys
Lotte Gryson
Jaan Stevens

Basklarinet

Griet De Nys

Altsaxofoon

Olivia De Muynck
Warre Moens
Hanne Ottoy
Marthe Rombout
Mila Van Leuven
Bruno Van Opstal

Trompet

Jurre De Baere
Jef De Nijs
Thomas Van Geem
Loes Van Leuven

Hoorn

Lieselot Bauters
Jana De Muynck

Trombone

Louis De Nijs
Bas Derder
Liberty Van Cauter

Basuba

Dirk De Winter

Slagwerk

Hanne Bouckenooghe
Kasper De Smet

Terug omhoog

Meespelen?


Wil je graag deel uitmaken van deze enthousiaste groep muzikanten? Van harte welkom! Stuur gerust een berichtje via onze contactpagina of kom eens langs op één van onze repetities. Wij repeteren op donderdagavond tussen 19u en 20u30 in het Ontmoetingscentrum in Mere, Nieuwstraat 13.Terug omhoog